Woensdag, een 'korte' dag

Toen we toekwamen op school zagen we onze zelfgetekende kentekens aan de kapstok en onze bakjes.
Nu wordt het een pak makkelijker om onze eigen spullen terug te vinden.

Zoals elke ochtend startten we in de kring. We introduceerden iets nieuws. Als we iets willen tonen aan onze vriendjes, dan zetten we onze wasknijper met ons kenteken op het juiste prentje. 
Zo weten we wie aan de beurt wil komen. 
Marie toonde haar pop 'Mariette' die een hoge eetstoel heeft. Mérho toonde een robot, of waren het 2 auto's? We merkten dat 2 dingen soms 1 ding kunnen worden, net als bij een appel of een koek. zo 1 stuk is dan 'één van de twee delen'. Als de stukken even groot zijn dan is zo 1 stuk 'de helft' merkten enkele pientere Vlotjes op.

Na de kring was het weer 'beweegtijd'. Vandaag duwden we al kruipend verschillende ballen vooruit. Het werd nog moeilijker toen we ook nog eens moesten slalommen tussen de kegels. Op het einde verzonnen we gekke manieren om onze bal al kruipend voort te duwen (met onze neus, knie...)



Toen we naar de Visjesklas kropen, deden we dat héél stil zodat ze ons niet konden horen komen. Helaas was er een alert Visje dat ons had gezien door het raam van de deur... Plannetje mislukt.
We zullen ze een andere keer moeten doen schrikken.

Tijd om te spelen in de visjesklas.
Sommigen verfden hun aanwezigheidsvlotje en anderen speelden er op los.

Na de lekkere fruitjes en de speeltijd mochten we ook op de gang bouwen, omdat we daar veel plaats hadden om iets te maken met de 2 volle bakken Clicks.
Het werd een giga-Clicks-mat en enkele hoge torens. 
Op het einde van deze korte dag was nog niet alles af. Daarom droegen we onze mat naar binnen in de klas. Morgen mogen we er verder aan werken. Pas als de mat helemaal klaar is, mag hij op de foto... Morgen krijgen jullie het eindresultaat dus te zien.

Geniet van jullie middag.
Tot morgen!





Reacties

  1. Heel leuk om te lezen welke avonturen onze Vlotjes allemaal beleven! En met wat aanknopingspunten lukt het ook beter om ons Vlotje thuis iets te laten vertellen over zijn schooldag :-)
    Groetjes, Cindy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september