donderdag 7 september

In de kring vertellen we steeds meer aan elkaar. Lyen en Wout stelden vandaag hun lievelingsknuffel aan ons voor.

Samen onze daglijn ophangen begint al goed te lukken. Dat is niet altijd gemakkelijk, want soms doen de Oranje Vlotjes en de Groene Vlotjes iets anders. Die activiteiten kunnen we dan niet naast elkaar hangen, want dan kunnen we niet zien dat die twee dingen tegelijk gebeuren... We besloten om deze activiteiten onder elkaar te hangen zodat onze 'nu'-magneet op dat moment twee dingen kan aanduiden.
Na de kring begon wie zin had met het knutselen van vlotjes uit allerlei stukjes hout. We gebruikten halve wasknijpers, ijsstokjes, ... Ondertussen weten we al hoe een vlot er ongeveer uitziet. Sommigen maakten een stevig, zeewaardig vlot. Anderen maakten liever gebruik van hun fantasie, maar iedereen kwam tot een fijn resultaat.

Na het knutselen was het tijd om te bewegen voor de Groene Vlotjes. Gisteren kwam Eurogym het laatste deel van onze matten leveren. We hadden dus opnieuw extra materiaal om te ontdekken.
Het ontdekken van dat nieuwe materiaal deden we al kruipend. We kropen in alle richtingen en probeerden zelf nieuwe kruipmanieren uit. Om af te sluiten testten we uit wat we wel en niet kunnen met ons lichaam. We weten nu dat we wel met ons tenen aan onze neus kunnen, maar niet met onze neus aan onze elleboog of onze buik. 

Ondertussen speelden de Groene Vlotjes een gezelschapsspel met Joke. Toen we terug binnen kwamen voor het fruitmoment zag dat er heel leuk uit.

(Geef maar toe, intussen probeerde je ook uit of het echt onmogelijk is
om met je neus je elleboog te raken 😉)

Na de speeltijd was het aan de Oranje Vlotjes om te bewegen, samen met het eerste leerjaar van de Ruige reizigers. Ook zij ontdekten het nieuwe materiaal al kruipend. Tussen het kruipen door moesten ze ook goed luisteren. Laura zei af en toe een woordje, als we in dat woordjes bijvoorbeeld de letter 'k' hoorden, moesten we snel op onze buik gaan liggen. We toonden dat we heel goed konden luisteren en waren soms het snelst van allemaal. (Stiekem waren we daar heel trots op!)
Na het bewegen konden we opnieuw spelen of aan onze vlotjes werken. 
Nu alle vlotjes af zijn, moeten we ze natuurlijk ook uittesten. Dat zal voor morgen of maandag zijn...

In de namiddag speelden we weer gezellig samen met de Vinnige Visjes.
Wout ontdekte het mollendoolhof, waarin hij een molletje (knikker) door het stoffen doolhof moest duwen. Zo kan het molletje komen piepen aan de andere kant.
Toen we moe waren van al het spelen luisterden we nog naar een verhaaltje over Floddertje die verf over zich heen kreeg. Daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Tot morgen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september