maandag 11 september

Goed uitgerust verschenen we deze ochtend in de zaal voor 'Land in Zicht'
We kregen het nieuws van ons 'NieuwsAnker' en ook de vriend van Thor was weer van de partij met een brief. Deze keer liet hij ons weten dat de steentjes uit de keitjesbak heel fijn zijn om mee te spelen op alle manieren die we kunnen bedenken. Zo lang ze maar niet door de lucht vliegen, want gegooide keitjes kunnen andere kinderen erg pijn doen.
Toen het NieuwsAnker en de vriend van Thor samen met de keitjes speelden, merkten we dat het er niet zo fijn uit zag. De axendieren 'de leeuw' en 'de kameel' legden uit hoe dat kwam.
Je mag best af en toe leeuw zijn (leiden) maar té veel leeuw is net zoals baas spelen, en dat is niet fijn. Iedereen mag zeker ook kameel zijn (volgen), dat zorgt er voor dat je goed samen kan werken met anderen. Maar als je iets niet fijn vindt, is het goed dat je dit ook durft zeggen.

Toen we allemaal voetje voor voetje naar de klas waren gegaan (want dat is de beweging van de week) deden we een gezellig kringmoment.
Marie D. en Mérho toonden hun groenten/fruit knuffel en Battist bracht een stoofpeer mee.
We vroegen ons ook af hoe een luchtballon kan vliegen. Die vliegt 'met vuur er in', dat wisten we. Maar een raket vliegt 'met vuur er uit' en een vliegtuig 'heeft geen vuur'. 
Dit zullen we toch eens verder moeten onderzoeken...

Na de kringtijd gingen we bewegen. Alles draaide rond evenwicht. Stappen op een smalle bank, op een wiebelmat, ... Vooruit, achteruit of zijwaarts, we deden het allemaal. 
Dat we steeds betere vrienden worden in de klas werd hier ook duidelijk. We hielpen spontaan elkaar door een handje te geven wanneer dat nodig was. Super knap om te zien!



Na de speeltijd gingen we knutselen en spelen in de Visjes-klas. Omdat we net de leeuw uit de axenroos leerden kennen, knutselden we die op verschillende manieren. De resultaten kan je bewonderen in de gang. 

Na de middag werkten we onze kunstwerken af en speelden we nog meer.
We kozen ook ons eerste project. Het werd 'Hoe vliegt een ... luchtballon, vliegtuig, raket, ...'
De komende weken gaan we op onderzoek uit. We zoeken antwoord op onze vragen en nog veel meer.
Wie informatie heeft over die onderwerp, mag dit gerust meegeven naar de klas. Als je expert bent op dit gebied, of je kent iemand die hier alles over weet, aarzel niet om ons te contacteren!


Tot morgen!

P.S. We spelen veel samen met de Visjes, vergeet dus niet ook hun blog regelmatig te bekijken. Misschien kom je ons daar ook wel tegen.
Je kan hen vinden via vinnigevisjes.blogspot.be
Ook de Ruige Reizigers kruisen af en toe ons pad. Als je benieuwd bent naar hun avonturen, neem dan zeker eens een kijkje op ruigereizigers.blogspot.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september