dinsdag 5 september

De ochtend starten deden we in de kring. 
We beginnen ons thuis te voelen in de klas en durven daardoor al van alles vertellen in de kring.
Jules vertelde over de 'moto van zijn papa' en Ylana toonde een potje met 'slijm' dat ze meebracht van thuis. We mochten ook allemaal even voelen. Jakkes, dat was vies!
We vroegen ons af waar het slijm van gemaakt zou zijn..
Misschien wel van snottebellen of van lijm. We moesten concluderen dat we het eigenlijk niet weten. Later deze week zoeken we dat eens op. 


Na de kring was het tijd voor ons vast beweegmomentje. We bleven deze keer in de klas. Al kruipend ontdekten we dat er harde en zachte dingen in onze klas zijn. We merkten ook dat we veel minder hard moesten zoeken naar iets oranje of blauw om ons hand op te leggen dan naar iets geel.
Enkele avontuurlijke Vlotjes kropen niet enkel onder de tafel door, maar haalden een bak uit een van de kastjes zodat ze ook daar een poortje hadden om door te kruipen.



Toen we allemaal wat moe waren van al dat bewegen, gingen we spelen in de Visjesklas.
Er werd gebouwd, getekend en met de poppen gespeeld. 

Het was super leuk dat we ons grote bouwwerken konden laten liggen tijdens de middagpauze. We aten met alle Visjes en Vlotjes in de Vlotjesklas.
Met volle buikjes van de boterhammen en komkommertjes konden we gaan buitenspelen.

Toen we opnieuw binnen kwamen in de klas,
konden we verder bouwen aan ons werk van de ochtend. 
Sommigen onder ons schilderden ook al ons vlotje voor de aanwezigheidskalender.

Na de speeltijd was het tijd om op te ruimen. We toonden dat we super opruimers zijn door voor het belletje klaar te zijn met opruimen.
Daardoor was er nog tijd voor een verhaaltje. Het ging over Mila die op tijd op haar eerste schooldag wou zijn en haar treuzel-papa die haar eigenlijk liever bij zich wou houden.

Toen we langs het raam de eerste mama's en papa's zagen passeren, wisten we dat het tijd was om onze schoenen aan te trekken en gingen we klaar staan om naar huis te vertrekken.
Tijd om uit te rusten van alweer een drukke dag.

Tot morgen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september