Onze eerste week samen zit er al op!

Wat gaat het snel, we vlogen door onze eerste week.

In de kring toonde Eli een robot die hij van een buurjongen kocht op de rommelmarkt in de straat. Wout was naar het park geweest en had al enkele bolsters van kastanjes mee. We gaven ze voorzichtig door aan elkaar. Aiai, dat prikte toch een beetje!

Ylana toonde een boek over dino's dat ze leende uit de bib. Ze gaf ook wat uitleg over de dino's in het boek.

Lyen bracht een speciale bus mee. De bus kwam uit Canada. De opa en oma van Lyen brachten hem mee na een bezoekje aan Lyen zijn peter. We namen er onze wereldbol bij en zagen dat Canada wel heel ver is. We kunnen er ook niet met de auto of de fiets naartoe. Wel met de boot of het vliegtuig. Maar zelfs met het vliegtuig duurt het een hele dag voor we er zouden zijn. Het zal ons dus niet lukken om naar daar te gaan tijdens een dagje school... 

Enkele dagen geleden kregen we meer dan een kilo rabarber van André die een moestuintje heeft achter de school. Vandaag sneden we die in kleine stukjes zodat we er confituur van konden maken. We sneden ook nog pruimen, want die waren over van de fruittijd. 
Alle Vlotjes en enkele Visjes hielpen bij het snijden, de een al wat langer dan de ander. Uiteindelijk hadden we een hele hoop gesneden fruit. Zo veel dat Laura haar kookpot te klein was om alles in te doen.

Na de speeltijd speelden de Groene Vlotjes met de Visjes. De Oranje Vlotjes gingen bewegen samen met de Ruige Reizigers van het eerste leerjaar. 

Tijdens de middag aten we weer gezellig samen onze boterhammen op. Daarna kregen we bezoek van de Ruige Reizigers. Zij kwamen ook nog eens in de kleuterklas spelen. 
Het werd een gezellige boel.



Toen we allemaal samen het laatste fruit opgesmuld hadden, was het tijd voor een verhaaltje. 
Anke las ons voor uit 'de Heksenfee'. We kregen dit boekje van Ada en Eli als cadeautje bij het openingsfeest. Het ging over een fee die eigenlijk liever heks wou zijn, want dan mocht ze rolschaatsen en zich vies maken. Of de fee uiteindelijk een heks werd of niet, moet je aan de kinderen vragen. 😊


Na het verhaaltje stonden mama en papa ons al op te wachten. Maar voor we naar huis vertrokken kreeg iedereen een klein potje confituur. Of onze confituur lekker is? Oordeel vooral zelf!


Fijn weekend iedereen!
Tot maandag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september