De start van week 3

Ondertussen startten we onze derde week samen.
We begonnen opnieuw met een Land in Zicht. Deze week daagt Laura-Ondersteboven ons uit om kleine bewegingen (zoals veters strikken, knopen leggen, vliegtuigjes vouwen, ...) te trainen.

Daarna was het tijd voor de kring. Daarin werd heel wat verteld. Mérho had bijvoorbeeld een dikke spin meegebracht. We lieten hem nog niet vrij in de natuur. De spin moet namelijk 'over de haag bij de buren' worden losgelaten...
Jules bracht een hele stapel boeken mee over vliegtuigen. Als we nu het antwoord op onze vragen niet vinden, dan weet ik het ook niet meer.

Nadat we in de keuzetijd verschillende hoeken hadden om mee te spelen, was het beweegtijd voor de Groene Vlotjes. We sorteerden kurken per kleur en maakten er daarna torens mee.
De Oranje Vlotjes werkten ondertussen bij Joke.


Na de speeltijd kregen de Oranje Vlotjes verschillende fijn-motorische opdrachten voorgeschoteld tijdens het moment 'bewegend leren'.

Verder knutselden we vandaag raketten met WC rolletjes, bouwden we raketten met clicks en startten we het ontwerp van onze eigen luchtballon.
Dankzij het boekje van Lyen vonden we ook het antwoord op de vragen 'Hoe stijgt een luchtballon op? Hoe blijft hij in de lucht? Wat als de gas op is? Hoe landt een luchtballon? Kunnen we sturen met een luchtballon?'.
Laura schreef onze antwoorden op een blad. Nu is het onze beurt om die bladeren te illustreren, zodat we er een mooi projectboek aan overhouden.
Marie D. en Fiona bedachten alvast een leuke manier om de illustraties te maken.

Tijdens de afsluitkring overliepen we samen onze dag. Wat vonden we fijn? Wat vonden we minder fijn? Hopelijk lukt het ons om extra op onze aandachtspuntjes te letten.
We gaan in ieder geval ons best doen!

Tot morgen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september