pakjes en een lettervreterfeest!

Afgelopen weekend was Lyen jarig, we zongen uiteraard uit volle borst en gaven hem een groot vuurwerk. Hij trakteerde ons dinsdag met lekkere appelcakejes, smullen maar!

Deze week sprokkelden we nog wat verder voor ons project. We weten nu goed wat we willen en kunnen maandag echt van start gaan.
Tegelijk bereikten we ook al enkele projectdoelen. We pakten namelijk zelf pakjes in, dat bleek niet zo eenvoudig. Ook in de bouwhoek gingen we al met onze pakjes aan de slag. Hoge torens werden opgebouwd en dan nagetekend op ware grootte.






Zaterdag stond het lettervreterfeest op het programma. Onder andere omdat we in de komende weken zelf letterkoekjes willen maken, werkten we deze week ook rond letters. We gebruikten onze letterknutselwerkjes om de zaal te versieren en lieten onze fantasie de vrije loop bij het versieren van de tafelkleden voor het feest.


We sloten de week af met een leerlingenraad, bijgewoond door de Vlotjes en Reizigers.
We brainstormden daar onder andere over verschillende manieren om geld in te zamelen voor 'Music For Life'. We gaven pluimen voor dingen die goed gaan op school en bespraken de mindere dingen bij het puntje 'donderwolken'.

Zaterdag was het dan zo ver, heel veel helpende handen zorgden ervoor dat alles tot in de puntjes was voorbereid om er een fijn feest van te maken! Bedankt daarvoor!!
Het werd een heel gezellige boel, er werd veel spaghetti gegeten en lekkere desserts gesmuld.
Wel 100 boeken werden er aangekocht door de eters! Waauw, wat een succes! In de schoolbib stonden alle aangekochte boeken uitgestald. Iedereen mocht op zoek gaan naar het boek dat hij of zij aankocht om er iets in te schrijven. 
We hebben nu zeker genoeg leesvoer om de voorleesweek door te komen. 😄


De voorleesweek werd plechtig geopend op ons feest, door het onthullen van een voorlees-bingo en enkele voorleesmomenten.
Mama's, papa's, opa's, oma's, tantes, nonkels... zijn volgende week 2x per dag welkom in de klassen om een boekje voor te lezen. Ze kunnen dan op de voorleesbingo kijken op welke 'speciale' manier dat allemaal kan gebeuren. Schrijf dus gerust je naam op de voorleeslijst!


Tot maandag!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september