Start! (3 sept - 7 sept)

De eerste week in de klas van de Vlotte Vlotjes zit erop! 
We leerden elkaar kennen, ontdekten de school en gingen aan de slag in de hoekjes van de klas. 









De witte zakken voor aan de kapstokken (voor reservekledij en muts/sjaal/wanten) vonden we wel erg wit, dus we staken onze handen uit de mouwen om die te pimpen. We experimenteerden met textielverf, textielstiften en batikken. Bij dat laatste ontdekten we dat experimenten soms ook wel eens verkeerd kunnen aflopen...







Elke ochtend starten we met de kring. Hier kunnen de Vlotjes iets vertellen of iets tonen dat ze meebrachten van thuis. De kringleider duidt aan wie er aan de beurt is, de tijdsbewaker houdt de verteltijd en vraagjestijd in de gaten en de verslaggever noteert/tekent alles netjes in het verslag (deze kan je terugvinden aan onze klasdeur). 



Tijdens de kring kunnen interessante projecten/onderzoeksvragen naar boven komen, zoals bv. "Kunnen sprinkhanen wenen?" (We belden naar dierenarts Rudi en volgens hem wel...)




Op vrijdagnamiddag is het 'opendeurtje'. Dan kiezen we om te spelen in de Visjesklas, de Vlotjesklas óf we kunnen als eens gaan piepen in de Reizigersklas boven. De Reizigers vinden het tevens superleuk om nog eens te komen spelen in de kleuterklassen.





De eerste schoolweek was top! 












Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoef! Daar gaan de raketten!

Donderdag 14 en vrijdag 15 september