Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint...

De voorleesweek was een groot succes! Bedankt aan alle mensen die in de verschillende klassen zijn komen voorlezen! Foto's kan je vinden op de blog van de Vinnige Visjes. (vinnigevisjes.blogspot.be)


Ons project draait op volle toeren. De grote stapel pakjes gebruiken we nog steeds om te bouwen, maar we sorteren onze pakjes ook op kleur en grootte. 
We gingen aan de slag met letterkoekjes en woordkaarten. 
Zelf letterkoekjes maken was ook een van de doelen in ons project. We oefenden om een recept te volgen door zelf zoutdeeg te maken. Dat werd een gezellige knoeiboel.


Op een ochtend kwam Noor erg verdrietig de klas binnen. Haar ballon was gaan vliegen. Samen bedachten we een oplossing. We schreven een brief naar de Sint en vroegen om een nieuwe 😊.
Noor zette haar pantoffel. De volgende ochtend konden we die pantoffel nergens vinden... Na een grote zoekactie in de klas vonden we de pantoffel, verstopt in de kast. Bij de pantoffel vonden we ook een rode ballon, een hele boel letterkoekjes en een brief van Zwarte Piet.
In de brief lazen we dat er in elke klas koekjes verstopt waren én dat de Sint naar school komt op maandag 4 december. Super spannend is dat!



Ondertussen versierden we de klasdeur met vlaggenslingers die we in verschillende patronen op een lint regen, oefenden op onze liedjes en kwamen meer te weten over het leven van Sint en Piet door op zoek te gaan in verschillende boeken.
Omdat we zelf een rode mantel willen maken zoals die van Sinterklaas, onderzochten we wat de beste manier is om witte stof rood te kleuren. Verf, kleurpotlood, wasco, stiften en zelfs aardbei werden getest, helaas bleek geen van deze opties een goed idee om 28 lappen stof te kleuren. Gelukkig wist Anaïs dat er ook zoiets bestaat als poederkleurstof voor in de wasmachine... 
Oef! hebben wij even geluk!




Sneeuw! joepie! Helaas wil dat ook zeggen dat het koud is buiten, en net nu bleek de verwarming stuk... Gelukkig werkte de verwarming boven wel nog. Twee dagen werkten en speelden we dus samen met de Visjes op het leerplein boven. Ook de Reizigers hadden zich boven in een leeg lokaal geïnstalleerd. Door goede afspraken en een groot aanbod aan activiteiten op niveau van zowel de Vlotjes als de Reizigers kon iedereen aan de slag in ons open-deuren-systeem.
Uiteraard gingen we ook buiten met de sneeuw spelen!




We bakten zelf letterkoekjes (njam njam njam) en lieten iedereen mee proeven na onze voorstelling op Heyerdahl Kabaal. 
Na Heyerdahl Kabaal sloten we de week af op ons eerste cafeetje.





Tot maandag!

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint... 
Spannend!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's Project 2: 'Wij willen de verschillende soorten bouwkranen kennen!'

Donderdag 14 en vrijdag 15 september