Het boekenproject draait op volle toeren.

Nog steeds brengen kinderen hun lievelingsboeken mee naar de klas. Super fijn is dat, op die manier hebben we altijd voldoende nieuwe voorleesboekjes. Soms lezen we wel 3 boeken per dag!

Maandag begonnen we met papierscheppen. Dat deden we door met een speciale zeef in een grote bak met water en papierpulp te scheppen. Daarna moesten we ons nat blaadje even laten uitdruppen om het vervolgens hard plat te wrijven op een dweil. Dan was het wachten geblazen... Voor we de blaadjes van de dweil kunnen halen, moeten ze helemaal droog zijn. Woensdag en donderdag konden we de blaadjes eindelijk van de dweilen halen. Om ze mooi plat de maken, lieten we ze ook nog een nachtje onder enkele dikke boeken liggen. Het resultaat mag er zeker zijn!



We profiteerden deze week van het mooie weer en waren we zo vaak mogelijk buiten.
We werkten niet enkel buiten, we deden ook een gezellig buiten-picknick met de hele school!


We werkten verder aan ons eigen boek. We zijn de hele week bezig geweest met het maken van een mooie achtergrond voor elk blad! 





Ondertussen kozen we een hoofdpersonage en werkten we ons verhaal verder uit. Nu nog een titel kiezen en als alle bladen klaar zijn, het boek inbinden. Er komt toch veel bij kijken bij het maken van zo een boek! Volgende week komen de prenten op onze bladzijden.

Ook tijdens het bewegend leren gingen we aan de slag met boeken. Laura las voor en wij beeldden uit. Sommige boeken zijn net een dansje, anderen een echt toneel.
We sorteerden ook boeken op dikte, grootte en zochten aantallen boeken van dezelfde soort. 

Toen we de boekenlijst van de bib nakeken, ontdekten we zelf dat we door het kijken naar de prenten op de voorkant, het juiste boek bij de juiste titel kunnen plakken...
Iets om rekening me te houden als we zelf een titel kiezen.

Vrijdag deden we voor de eerste keer 'leerlingenraad'. De Vlotjes en de Reizigers namen hieraan deel. Er werden pluimen uitgedeeld voor dingen die gebeur(d)en die we heel fijn vinden. Er werden donderwolken besproken, we vuurden vragen af en gaven onze eigen ideeën. 



Zoals jullie kunnen lezen zitten we niet alleen met onze neus in de boeken, maar met heel ons lijf!
Volgende week nog goed doorwerken, en dan is ons boek hopelijk klaar tegen Heyerdahl Kabaal.




Opgelet! Heyerdahl Kabaal gaat voor 1 keer door op donderdag 26/10 en niet op vrijdag. Vrijdag zijn de Ruige Reizigers naar het toneel in de namiddag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's Project 2: 'Wij willen de verschillende soorten bouwkranen kennen!'

Donderdag 14 en vrijdag 15 september